Orphanet

Orphanet is, voor elk publiek, het referentie portaal voor informatie over zeldzame ziekten en weesgeneesmiddelen. Het doel van Orphanet is bij te dragen aan de verbetering van de diagnose, zorg en behandeling van patiënten met een zeldzame ziekte, zoals nader wordt toegelicht in de video onderaan deze pagina.

Orphanet website
Orphanet is de internationale website met informatie omtrent alle gekende zeldzame ziekten. Ontdek welke diensten Orphanet aanbiedt of ga rechtstreeks naar Orphanet.

Orphanet België
Voor elk deelnemend land van het Orphanet consortium is er specifieke lokale informatie beschikbaar. Raadpleeg hier het nieuws specifiek voor België.

Orphanet-projecten bij Sciensano
Bij Sciensano wordt rond verschillende projecten van Orphanet gewerkt, onder meer het beheer van Belgische data in de Orphanet-databank, en de vertaling van Orphanet naar het Nederlands, zowel van de website als van de inhoud van de databank.

Validatie Nederlandstalige vertaling
Heeft u expertise omtrent de ziektetermen van zeldzame ziekten in het Nederlands? Klik hier voor meer informatie betreffende de vertaling van Orphanet naar het Nederlands en wat u voor ons kan betekenen.